Uroš Rosa
Kaj se obeta evropski avtomobilski panogi?
Pridružite se tudi vi!

Ogled celotnega spletnega pogovora je omogočen partnerjem Podjetne Slovenije.

ZA OGLED VSEBINE JE POTREBNA PRIJAVA

Prijava

11.

ekskluzivni pogovor Podjetne Slovenije:

ZAKAJ JE TESLA ZASIJALA IN ZAKAJ BLEDI?

To, da so prenesli računalniško logiko v avtomobile, je bil najpomembnejši preskok Tesle, zaradi česar so vsi začeli capljati za njo. Šele zdaj tekmeci začenjajo prihajati na to raven.
K temu je pripomogla še izjemna promocija v podobi ikone Elona Muska, ki bo rešil svet. Zato so delnice tako poskočile.
Zdaj pa so se drugi akterji na trgu električni vozilih približali. Sposobni so izdelati še cenejša vozila, v večjih količinah. Zato je sijaj delnic Tesle začel bledeti.«

SPREMLJAJTE VSE POGOVORE V ŽIVO ALI IZ ARHIVA! 

Človek, ki je podjetju Akrapovič pomagal do milijardne prodaje

Uroš Rosa, še nedavno direktor podjetja Akrapovič, d. d., zdaj pa solastnik firme Puros, ki pomaga drugim podjetjem premagovati različne izzive. Tudi na podlagi izkušenj iz podjetja Akrapovič, d. d.

Leta 2012, ko je Uroš Rosa nastopil mandat direktorja, je podjetje Akrapovič ustvarilo 50 mio € prodaje. Lani, ko je končal mandat, 190 mio €.

Leta 2012 je družba Akrapovič ustvarila 600.000 € čistega dobička. Lani pa 25 mio €.

V desetih letih njegovega mandata je podjetje Akrapovič skupaj ustvarilo 1,1 mrd prodaje in 140 milijonov evrov čistega dobička.

VEČ O GOSTU

Uroš Rosa je velik poznavalec avtomobilistične in motociklistične panoge. V njegovem času je podjetje Akrapovič sklenilo nova partnerstva s prestižnimi avtomobilskimi znamkami Lamborghini, Bentley, Porsche, Koenigsegg, Volkswagen R, Alfa Romeo … in motociklističnimi, kot sta Ducati in Honda. Od blizu je spoznal tudi Moto GP.

Prava oseba za pogovor o današnjih razmerah v avtomobilski industriji. Prav tako pa tudi za pogled na vodenje slovenskih malih, srednjih in velikih podjetjih.

Z ženo sta ustanovila podjetje z namenom, da preneseta izkušnje iz prakse v podjetja, kjer imajo različne izzive. V podjetju Puros svetujejo:

    • start-upom ali scale-upom,

    • že uveljavljenim podjetjem,

    • vodilnim v podjetjih.

Voditelj spletnih pogovorov in urednik Podjetne Slovenije

Goran Novković

Bogate izkušnje ga odlikujejo kot odličnega poznavalca slovenskega podjetništva. Odgovorni urednik Podjetne Slovenije, bivši izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije, SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, je nastopal v mnogih pomembnih slovenskih medijih, pa tudi tujih: na HRT, Bloomberg Adrii, Al Jazzeri Balkan…

Vsebina

POSTANITE PARTNER PODJETNE SLOVENIJE

V paketu vključeno:

revije v tiskani obliki

ugodno oglaševanje

prost dostop do vsebin

predstavitev svojega podjetja na naši strani

spremljanje spletnih pogovorov

obveščanje o trendih preteklega tedna

Pomakni se na vrh