Prof. dr. Mojmir Mrak
Kaj se podjetnikom obeta v letu 2024?
PRIDRUŽITE SE TUDI VI!
Pozor na SLOVENSKO inflacijo
“Višja slovenska inflacija od povprečne v EU me skrbi, ker znižuje slovensko konkurenčnost.”

To je povedal prof. dr. Mojmir Mrak v spletnem pogovoru Podjetne Slovenije. Slovenska inflacija je namreč v zadnjem obdobju znatno višja od povprečne v EU. 

To je bil eden od poudarkov v pogovoru Podjetne Slovenije. Več o tem, kaj podjetja in podjetnike čaka letos in v letu 2024 in kako do posnetka pogovora s prof. dr. Mojmirjem Mrakom na:
ZA OGLED VSEBINE JE POTREBNA PRIJAVA

Prijava

9.

ekskluzivni pogovor Podjetne Slovenije:

SPREMLJAJTE VSE POGOVORE V ŽIVO ALI IZ ARHIVA! 

Prof. dr. Mojmir Mrak, izjemen poznavalec domačega, evropskega in svetovnega gospodarstva

Dr. Mojmir Mrak je redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Bil je tudi redni gostujoči profesor na Wirtschaftsuniversitaet na Dunaju (Avstrija) in na Burgundy School od Business v Dijonu (Francija).

Ima več kot 25 let izkušenj pri oblikovanju in izvajanju politike slovenske vlade na področju mednarodnih financ in pristopa EU/finančnih vprašanj. Med letoma 1997 in 2004 je bil glavni svetovalec slovenske vlade za finančne vidike procesa približevanja Slovenije EU. V zadnjih letih je analitično podpiral pogajanja Slovenije glede srednjeročne finančne perspektive EU za obdobja 2007-2013, 2014-2020 in 2021-2027.

Dr. Mojmir Mrak je odličen sogovornik na temo napovedi gospodarskih gibanj v prihodnje, saj se kar vrstijo nasprotujoče se informacije o podjetniški in gospodarski klimi. Zlasti ob zadnjih podatkih, ki kažejo na močnejše ohlajanje na trgih. Z njim se bomo pogovarjali o naslednjih tematikah.

Voditelj spletnih pogovorov in urednik Podjetne Slovenije

Goran Novković

Bogate izkušnje ga odlikujejo kot odličnega poznavalca slovenskega podjetništva. Odgovorni urednik Podjetne Slovenije, bivši izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije, SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, je nastopal v mnogih pomembnih slovenskih medijih, pa tudi tujih: na HRT, Bloomberg Adrii, Al Jazzeri Balkan…

Vsebina

POSTANITE PARTNER PODJETNE SLOVENIJE

V paketu vključeno:

revije v tiskani obliki

ugodno oglaševanje

prost dostop do vsebin

predstavitev svojega podjetja na naši strani

spremljanje spletnih pogovorov

obveščanje o trendih preteklega tedna

Pomakni se na vrh