Tadej Beočanin
Kakšne so prednosti za podjetja, če poslujejo v podjetni občini?
PRIDRUŽITE SE TUDI VI!
Ključna za preporod Ajdovščine je bila proaktivna zemljiška politika.

To je povedal Tadej Beočanin v spletnem pogovoru Podjetne Slovenije. “Podjetnikom smo zagotovili ceno 40 evrov za m2. Zasebnim samograditeljem pa po 35 evrov.”

To je bil eden od poudarkov v pogovoru Podjetne Slovenije. Več o tem, kakšne so prednosti za podjetja, če poslujejo v podjetni občini in kako do posnetka pogovora na:

Prijava

10.

ekskluzivni pogovor Podjetne Slovenije:

Glavni akter preporoda občine Ajdovščine, župan Tadej Beočanin.

Leta 2014, ko je bil prvič izvoljen za ajdovskega župana, so bile gospodarske razmere v tej občini bistveno slabše, kot so danes. Pred 10 leti so Ajdovci hodili na delo do Ljubljane in do Kopra.

VEČ O GOSTU

Od leta 2014 do 2022 je bilo odprtih 2.400 novih delovnih mest, kar je 44% rast. Ajdovska podjetja dosegajo več deset milijonov evrov dobička letno. Ajdovščina je postala glavni gospodarski center Goriške regije z največ vlaganji v opremo in infrastrukturo. Zdaj ljudje iz Ljubljane in Kopra hodijo na delo v Ajdovščino.

Povpraševanje po novih prostorih za gradnjo poslovnih objektov iz dneva v dan še narašča. Lani je bilo novih povpraševanj potencialnih investitorjev za približno 250.000 m2 površin, ki jih še nimajo. Delajo pa na tem, da bi lahko bila nova poslovna cona vzpostavljena že v letu 2024.

To so razlogi, da so organizatorji Zlatega kamna razglasili Ajdovščino za razvojno najbolj prodorno občino v Sloveniji. A ta občina ni prejela le domače nagrade.

Prizadevanja na področju podjetništva je predlani prepoznal Mednarodni odbor za dodelitev nagrad Globallocal. Ajdovščino je nagradil z najvišjim priznanjem za ustvarjanje stimulativnega okolja za razvoj podjetništva v srednji in jugovzhodni Evropi. Občina je bila prepoznana kot primer dobre prakse na področju razvoja poslovnih con in drugih ukrepov za podporo podjetnikom.

SPREMLJAJTE VSE POGOVORE V ŽIVO ALI IZ ARHIVA! 

Voditelj spletnih pogovorov in urednik Podjetne Slovenije

Goran Novković

Bogate izkušnje ga odlikujejo kot odličnega poznavalca slovenskega podjetništva. Odgovorni urednik Podjetne Slovenije, bivši izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije, SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, je nastopal v mnogih pomembnih slovenskih medijih, pa tudi tujih: na HRT, Bloomberg Adrii, Al Jazzeri Balkan…

Vsebina

V paketu vključeno:

Pomakni se na vrh