PODJETNIŠKI IZZIV:

Marina Lindič & Goran Novković

Nič nas ne sme presenetiti!

Marina Lindič, predsednica Združenja nabavnikov Slovenije in še pred dnevi tudi predsednica svetovne federacije nabavnikov.

Nabavniki so prvi, ki glede na podlagi trenutnih naročil, rokov dobav, nabavnih cena, gibanja zalog, …  lahko detektirajo gospodarske trende. Nobena ustanova, ki resno napoveduje gospodarske trende, ne more več brez njihovega indeksa PMI, ki izraža anketna odgovore o trenutnem stanju na določenem trgu itn. 

Indeks PMI je izračunani indeks vodij nabave, ki v Sloveniji prikazuje stanje proizvodnega sektorja. Poslovanje podjetij je odvisno od gibanja BDP. Slabost BDP je, da je ta izračunan za preteklo obdobje in je objavljen s precejšnjo zakasnitvijo. PMI pa kaže trenutno stanje oziroma tudi nova naročila, katera so osnova za naše proizvodne aktivnost  v prihodnosti.

Mednarodna federacija združenj iz področja nabave in vodenja oskrbe (IFPSM), ki ji je gospa Marina Lindič predsedovala v zadnih treh letih, združuje 48 nacionalnih nabavnih združenj iz Evrope, Amerike, Azije in Afrike. Skupaj povezuje več kot 250.000 nabavnih strokovnjakov. Gospa Marina Lindič je bila kar osem let članica vodstva omenjene svetovne organizacije. Zato odlično pozna razmere na domačem in svetovnih trgih.

ZA OGLED VSEBINE JE POTREBNA PRIJAVA

Prijava

KAJ PRIDOBITE S PARTNERSTVOM?

Tiskane izdaje revije, lahko sodelujete na spletnih dogodkih, poleg tega pa dobite posnetek in predstavitve naših skrbno izbranih sogovornikov na svoj e-naslov.

Pomakni se na vrh