Naj vaša stavba začne razmišljati sama

Pametne rešitve za delovno okolje: od energetske optimizacije do pametnih omaric. Pomembna je izbira sistemskega integratorja.

Sodobne tehnologije omogočajo visoko raven avtomatizacije v stavbah, zato sistemi postajajo vedno bolj kompleksni in medsebojno integrirani. Vsaka stavba ima optimalno stopnjo avtomatizacije, ki je odvisna od tipa stavbe, predvidenih energetskih sistemov in načina uporabe. Prav zaradi kompleksnosti sodobnih sistemov je vse pomembnejša vloga sistemskega integratorja,« pojasnjuje Urban Primožič, vodja programa avtomatizacija in digitalizacija zgradb iz podjetja Metronik, ki ima veliko specifičnega znanja in izkušenj s tega področja. »V tesnem sodelovanju z investitorjem je treba v zgodnji fazi projekta definirati optimalno raven avtomatizacije in funkcijsko delovanje stavbe. Vloga sistemskega integratorja pa se ne zaključi, ko je stavba zgrajena, saj so pametni sistemi v stavbah živi in se z leti tudi posodablja jo. Izbira sistemskega integratorja je zato strateškega pomena za zagotavljanje dobre podpore v letih uporabe stavbe,« dodaja Primožič.

ZA OGLED VSEBINE JE POTREBNA PRIJAVA

Prijava

KAJ PRIDOBITE S PARTNERSTVOM?

Tiskane izdaje revije, lahko sodelujete na spletnih dogodkih, poleg tega pa dobite posnetek in predstavitve naših skrbno izbranih sogovornikov na svoj e-naslov.

Pomakni se na vrh