Sporočilo leta 2024: Ko padeš moraš vstati

»Ko padeš, moraš vstati. Ko se zgodi kaj takšnega, ne smeš jokati in razmišljati, kako hudo je. Treba je začeti na novo...

Bogomir Mirko Strašek, glavni , glavni direktor družbe KLS Ljubno, d. o. o., ki ga je avgusta katastrofalna poplava med vsemi prizadetimi podjetji najbolj prizadela, s sporočilom za vse, ki se bodo v prihodnje morda srečali s katastrofo, zasebno ali poslovno:

»Ko padeš, moraš vstati. Ko se zgodi kaj takšnega, ne smeš jokati in razmišljati, kako hudo je. Treba je začeti na novo. V življenju sem doživel že več kriz. Nobena ni bila tako huda. A po razpadu Jugoslavije smo imeli veliko krizo pet let. Pa nismo imeli nobene pomoči.

Ko se zgodi kaj takšnega, je treba zgrabiti vraga za roge. Treba se je boriti in delati. Najslabše je reči: »Ne grem se več.« Četudi je to najlažje. Je pa neodgovorno do sodelavcev, kupcev in drugih poslovnih partnerjev.

Meni nihče ne bi zameril, če bi odnehal. Imam že 58 let delovne dobe. Ampak tega ne morem. Povezan sem z veliko ljudmi. Vedno je v podjetju kdo, s komer nisi zadovoljen. Toda večina je s podjetjem povezana s srcem in dušo, zato ne moremo reči, da bomo kar odnehali.

Ne gre za denar. V naši družini ga ne potrebujemo več, kot ga imamo. Treba pa je zagotoviti obstoj podjetja v prihodnje. Leta 1972, ob začetkih KLS, je bilo v tej dolini 2.000 brezposelnih. Poslanstvo KLS je, da zagotavlja dolgoročno stabilnost in delovna mesta v Zgornji Savinjski dolini.«

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh