Gregor Rebolj: Kje so Hrvati in Srbi boljši?

Gregor Rebolj, eden uspešnejših slovenskih startup podjetnikov, po Sportradarju in zdaj Silicon Gardens Fundu (SGF), o tem, kje so Hrvati in Srbi boljši v primerjavi s Slovenci.

»Hrvaški in srbski ekosistem startupov se v zadnjem obdobju pospešeno razvijata. Lahko opazimo pozitivne premike pri ustvarjanju ugodnejšega poslovnega okolja za podjetja, privabljanju tujih investicij, pospešeni digitalizaciji ekosistema, pa tudi pri ustvarjanju vse večjega števila dobrih poslovnih zgodb.

Diaspora se vrača v matično državo, pri čemer si pogosto postavlja bistveno ambicioznejše poslovne cilje. Trga tako postajata vse močnejša. Hrvaška in srbska vlada očitno bolj razumeta potrebe gospodarstva, zato sta prilagodili svojo davčno politiko ter olajšali postopek zaposlovanja tujcev in vključevanje zaposlenih v lastniško sestavo.

Samo kot primer: naša uspešnejša visokotehnološka podjetja so na desetine zgodnjim zaposlenim omogočila, da so tudi oni ob prodaji postali milijonarji. Koliko bi jih lahko šele bilo, če bi bilo vključevanje zaposlenih v solastništvu stimulirano s strani države?«

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh