Dobre plače so v zelo različnih panogah

Med podjetji, ki v državi nasploh najbolje plačujejo svoje zaposlene, se pogosto pojavljajo farmacevtske in državne družbe ter tiste, ki se ukvarjajo z informacijsko tehnologijo.

Seznam tovrstnih družb med največjimi podjetniškimi podjetji pa je panožno veliko bolj pester.

Za bolj realen pogled vzemimo podjetja v lasti podjetnic in/ali podjetnikov z vsaj 100 zaposlenimi. Iz farmacije je to Medis, iz gradbenega inženiringa Riko, iz gradbeništva Calcit, iz trgovine s stroji, robotiko in avtomatizacijo BTS Company, iz merilne tehnike RLS, iz zastopstev različnih svetovnih znamk Orbico, iz strojegradnje Ledinek Engneering, prav tako iz merilne tehnologije Dewesoft, iz pohištvene industrije Pirnar, Kovis kot razvojni dobavitelj za železniško industrijo …

Še en dokaz, da so nišni šampioni pravi recept za hitrejši razvoj slovenskega podjetništva in gospodarstva. To dokazuje tudi lestvica največjih po dobičku. Zelo raznolika skupina podjetij je med prvimi dvajsetimi.

Ostala dejstva o največjih slovenskih podjetnikih si lahko preberete v zadnji številki revije Podjetna Slovenija in na povezavi.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh