V ZDA morate biti hitri!
Če v Sloveniji še vedno zadostuje načelo »bo, ko bo«, Američani pričakujejo profesionalnost, odzivnost in odgovornost. Če nekaj obljubite za torek ob 10.04, potem izpolnitev obljube v petek ob 15.35 ni sprejemljiva.
Jasna in neposredna (a spoštljiva) komunikacija je pričakovana. Nenadna prekinitev stikov (»ghostanje«), zamude in neodzivnost, ki so v Sloveniji prepogosta praksa, pa lahko uničijo še tako obetavno sodelovanje.
Prilagodite in nadgradite torej svoje procese in komunikacijske navade
Namig iz prakse:
V ZDA se odločitve pogosto sprejemajo hitreje, a samo, če zgodba zadene v polno. Pogajanja niso dolgotrajna analiza, temveč refleks na jasno umestitev, samozavest in energijo, ki jo oddajate.
Američani kupujejo energijo
V Sloveniji vlada miselnost:
»Pustimo, da delo govori zase,« V ZDA pa velja: če ne verjameš vase, vate ne bo verjel nihče drug.
Pogovor o stotisočih prihodkih ni tabu, pač pa pokazatelj kompetenc in zaupanja. Če ne znate predstaviti svoje vrednosti, vam jo bodo določili drugi. Pogosto napačno.
Močna zgodba in samozavesten nastop sta strateška prednost
Kaj pogosto ostaja neizrečeno:
Američani kupujejo energijo. Prepričanje. Prisotnost. V Sloveniji mnogi čakajo na potrditev. V ZDA ljudje reagirajo na tiste, ki že verjamejo vase … še preden imajo popolno ponudbo.
Celotni članek si lahko preberete v zadnji številki revije Podjetna Slovenija
Iz posebnih izdaj

Preden postanete blagovna znamka, se pogovorite sami s seboj
Osebna blagovna znamka je danes veliko več kot zgolj prisotnost na družbenih omrežjih. Je premišljen

Že prihodnje leto bo Luka Koper pametno pristanišče
Predsednica uprave Luke Koper, d. d., Nevenka Kržan je povedala, kako bo Luka Koper že prihodnje leto postala pametno pristanišče.

3 največje digitalne grožnje za vaš denar
Svet digitalnih financ je svet priložnosti, a tudi tveganj. Kot poudarja Aleksandra Žibrat, urednica ePublikacij in PR pri Združenju bank

»Ko je največja kriza, grem delat kaj novega.«
Janez Oblak, večinski lastnik v Mesarstvu Oblak iz Žirov in najbrž v Sloveniji edini z mesarsko šolo, ki vodi tako