Predstavljajte si, kako Buffett igra na ukulele

Warren Buffet v prostem času igra ukulele. Steve Jobs je pisal kaligrafijo. Mark Zuckerberg šiva in tiska 3D-oblekice za svoji hčerki.

Predsednik uprave Goldman Sachs, David Salomon, je DJ. Vsi izjemno uspešni ljudje na svetu razumejo neposreden vpliv, ki ga ima razgibavanje desne strani možganov na njihovo delo ali posel, piše Casey Rickey v članku The World’s Most Successful Entrepreneurs All Have Creative Hobbies: Here’s Why (Vsi najuspešnejši podjetniki na svetu imajo ustvarjalne hobije: tu je razlog).

Ne glede na to, ali gre za didžejanje, šivanje ali igranje ukulel, ustvarjalnost pomaga povezati pike in nam odpre oči, da vidimo, česar drugi niso sposobni videti. To je v poslu neverjetno močna veščina, pravi Rickey.

Ljudje, ki so vadili igranje klavirja v starosti od 60 do 85 let, so po šestih mesecih izboljšali spomin, verbalno izražanje, hitrost obdelovanja informacij in druge kognitivne funkcije v primerjavi s tistimi, ki tega niso počeli, ugotavlja Penn Medicine News.

Tako kot razgibavanje telesa je tudi ustvarjalnost mišica, ki jo lahko razvijamo (in bi jo tudi morali), če ste podjetnik.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh