Top 5 trendov digitalizacije

Večino trendov že poznamo, a nekateri še niso dovolj uveljavljeni in bodo v prihodnje še bolj široko zastopani v prenovi. Predstavljamo vam top 5 trendov digitalizacije.
Oblaki za shranjevanje podatkov so premalo izkoriščeni.

»Oblaki niso več novost, a še vedno so premalo izkoriščena rešitev v primeru dokumentnih sistemov. Na to vplivajo predvsem zadržki glede varnosti, ko je treba dokument izpustiti v oblak. A tveganje je vsaj enako, večinoma pa manjše, kot če imate dokumente shranjene na vašem računalniku ali strežniku,« pojasnjuje Davorin Plemenitaš, direktor podjetja Mikroprimar.

Umetna inteligenca samodejno prepoznava vsebino dokumentov.

»Za namene bolj učinkovitega upravljanja dokumentov ter optimizacije in avtomatizacije izvajanja delovnih tokov in poslovnih procesov se povečuje tako uporaba UI (umetne inteligence) kot strojnega učenja. Oboje pomaga tudi pri avtomatski klasifikaciji dokumentov, kar pospeši predalčkanje,« izpostavlja Barbara Boldin iz podjetja Mikrocop.

Tehnologija blockchain za posredovanje tretjim osebam.

Vse pogosteje je uporabljena za posredovanje dokumentov tretjim osebam, ki imajo ključ, da dokument odklenejo, ali za potrjevanje raznih dokumentov.

Robotska avtomatizacija zaposlenim omogoča več časa.

Programska oprema in roboti prevzemajo preproste, ponavljajoče se, rutinske naloge in delujejo samostojno. Tako imajo zaposleni več časa za produktivne dejavnosti, ki ustvarjajo dodano vrednost za podjetje.

Nenehno izboljševanje in prilagajanje uporabniške izkušnje potrebam strank.

»Nenehno izboljševanje in prilagajanje uporabniške izkušnje potrebam strank in pričakovanjem uporabnikov za lažjo uporabo in bolj učinkovito delo – še posebej v večkulturnih okoljih – je nujno,« poudarja Barbara Boldin iz podjetja Mikrocop.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh