3 izzivi za boljše poslovanje z Združenim kraljestvom

V začetku oktobra se je odvila ustanovna seja Sveta “UK Trade Council”, ki jo je organizirala Britansko-slovenska gospodarska zbornica.

Svet naj bi še okrepil dvostranske gospodarske odnose med državama. Preverili smo, katere so tri glavne prednsoti, ki jih podjetja lahko na ta račun pričakujejo:

Večja ozaveščenost o trgovinskih predpisih:

Podjetja bodo obveščali o spreminjajočih se predpisih in zakonodaji v različnih sektorjih ter pojasnili posledice regulativnih sprememb za poslovanje. Tako se bodo podjetja lažje in pravočasno prilagajala na morebitne spremembe oziroma najnovejše predpise, da bi zmanjšali tveganja in motnje v svojem poslovanju.

Izmenjava znanja in dobrih praks:

Omogočili bodo izmenjave znanja in dobrih praks med podjetji, ki se ukvarjajo z uvozom in izvozom med Združenim kraljestvom in Slovenijo za obvladovanje zapletenosti čezmejne trgovine (s 3. državo), carinskih postopkov in dokumentacije, ter za povečanje učinkovitosti, konkurenčnosti in priložnosti za rast.

Zmanjševanje trgovinskih ovir:

Prepoznali in odpravili bodo ovire, ki otežujejo poslovanje podjetij in čezmejno trgovino. Zbornica bo prepoznane ovire naslavljala s slovenskimi in britanskimi institucionalnimi deležniki z namenom racionalizacije in poenostavitve postopkov, povezanih s trgovino, da bi zagotovili ugodnejše okolje za poslovanje in rast podjetij.

Zbornica sicer že načrtuje vzpostavitev dialoga z relevantnimi državnimi organi in drugimi institucionalnimi deležniki v Sloveniji in Združenem kraljestvu, da bi naslovili izzive, izpostavljene na ustanovni seji UK Trade Council-a, so nam sporočili.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh