Slovenski start:up leta 2024 je FLIQA

Zmagovalec letošnjega že 17. tekmovanja za slovenski start:up leta je podjetje FLIQA. Razvijajo dva produkta s področja odprtega bančništva in s pomočjo partnerjev ponujajo dostop do velikega števila evropskih bank.

Nagrado podeljuje iniciativa Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport ter aktivnimi deležniki slovenskega ekosistema.

Direktorica in soustanoviteljica podjetja FLIQA, Nina Strajnar je ob osvojitvi naziva Slovenski start:up leta 2024 povedala: »Občutki so izjemni. Ponosni smo na trud, ki smo ga vlagali skozi vsa ta leta, da smo uspeli držati fokus in se uspeli obdržati tudi kot ekipa in se še bolj povezat. Ta nagrada je res lepa potrditev tega skupnega dela in smo je zelo veseli. Z našimi produkti smo večinoma usmerjeni v Evropo in izven nje. Kljub temu da slovenski trg ni naš glavni fokus, je zelo lepo videt, da se tudi doma kaj govori o nas.« O načrtih podjetja FLIQA za prihodnje je povedala: »Naš naslednji mejnik je lansiranje novega produkta širše po Evropi in širitev poslovanja tudi na Bližnji vzhod in v Švico in od tam potem naprej.«

»Mislim, da bi moral imeti slovenski startup leta realne možnosti, da nekoč v prihodnosti doseže 100 milijonov prodaje, kar pomeni, da pride nekje v bližino tega, da je »unicorn« oziroma samorog,« je o tem, kaj zan predstavlja Slovenski start:up leta, povedal član komisije, Rok Zorko iz Silicon Gardens.

»Slovenska družba še kako potrebuje pozitivne podjetniške vzornike, ki s svojimi dosežki in ugledom dokazujejo, da smo Slovenci in Slovenke sposobni dosegati prebojne dosežke ne samo v športu ampak tudi v podjetništvu. Z nagrado Slovenski startup leta, ki jo organiziramo že 17 let, želimo spodbuditi zanimanje mladih in povečati prepoznavnost tehnološkega podjetništva v širši družbi in s tem prispevati k prehodu v družbo znanja in zanimanje za poklice z visoko dodano vrednostjo,« je povedal Urban Lapajne iz iniciative Start:up Slovenija.

Med finalisti so bili še Plan Z, Remea, TipPri in DDD Invoices.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh