Fotografija je simbolična.

Pozor: 4 izzivi pri prijavljanju na razpise

Prijava na razpise lahko podjetjem ponudi številne priložnosti.

Vendar je pomembno, da se zavedajo tudi morebitnih izzivov in omejitev, opozarja Kristina Kočet Hudrap iz svetovalnega podjetja Tiko Pro. Našteva štiri izzive za podjetja, ki razmišljajo o prijavi na takšne razpise:

1. Zahtevna konkurenca. Glede na manjše število napovedanih razpisov za investiranje v infrastrukturo lahko pričakujemo velik naval prijav, kar pomeni tudi izjemno močno konkurenco. Podjetja bodo tako tekmovala z drugimi visokokvalificiranimi ponudniki, zato je vsekakor priporočljivo, da se vnaprej pripravijo.

2. Zakonski in birokratski postopki. Postopki za prijavo na razpise so pogosto kompleksni in birokratski. Podjetja morajo biti pripravljena na obsežno dokumentacijo in dosledno izpolnjevanje zahtev.

3. Finančni izzivi. Tudi če je projekt uspešno odobren, se morajo podjetja spoprijemati s finančnimi izzivi in obveznostmi, kot sta predfinanciranje in poročanje o porabi sredstev.

4. Časovni okvir. Projekti pogosto zahtevajo dolgotrajno načrtovanje in izvajanje. Podjetja morajo biti pripravljena na dolgoročne naložbe in čakanje na izplačilo sredstev.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh