8 nasvetov za varno digitalno poslovanje

»Varnost digitalnega poslovanja je nenehen proces, zato je ključno redno pregledovanje in posodabljanje varnostnih praks ter sistemov,« poudarja Ajda Škrokov iz podjetja Reisswolf.

Našteva nekaj rešitev, za katere mora podjetje poskrbeti, preden bo prepozno.

Zaščita dostopa

Uporaba močne geselne politike, dvostopenjskega preverjanja identitete (npr. avtentikacija z SMS-kodo), in omejitev dostopa do dokumentov glede na vloge zaposlenih.

Šifriranje podatkov

Zagotovite, da so podatki v dokumentih ustrezno šifrirani med prenosom in v mirovanju. To ščiti občutljive informacije pred neavtoriziranim dostopom.

Sledljivost in nadzor

Implementirajte sisteme sledenja in nadzora, ki omogočajo vpogled v dejavnosti uporabnikov. To olajša odkrivanje morebitnih varnostnih incidentov.

Varnost elektronskega podpisa

Če se uporablja elektronski podpis, zagotovite, da je ta pravno veljaven in varen. Uporabite certifikate in sledljivost elektronskih podpisov.

Zaščita pred zlonamerno kodo

Redno posodabljajte programske rešitve in uporabljajte protivirusno programsko opremo za zaščito pred zlonamerno kodo.

Usposabljanje zaposlenih

Redno usposabljajte zaposlene o varnostnih tveganjih in najboljših praksah za preprečevanje vdorov.

Varnost v oblaku

Če uporabljate storitve v oblaku, se prepričajte, da ponudnik zagotavlja visoke standarde varnosti, vključno z enkripcijo podatkov in pravilnimi mehanizmi za nadzor dostopa.

Pravna skladnost

Upoštevajte lokalne in mednarodne predpise o varstvu podatkov, da se izognete pravnim težavam. To vključuje spoštovanje GDPR in drugih relevantnih zakonodaj.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh