Moderno in tehnološko podjetje, ki prisega na trajnost

AMT PROJEKT inženiring je proizvajalec poliester (GRP) izdelkov iz plastičnih mas z močnim poudarkom na zmanjševanju okoljskih vplivov, kar označuje že njihov slogan: »Okolje spreminjamo na bolje«.

Letos praznujejo deset let uspešnega delovanja, hkrati pa se že optimistično ozirajo proti izzivom, ki jih prinaša prihodnost, pri čemer ključno vlogo igrajo njihovi zaposleni.

Podjetje AMT PROJEKT inženiring, d. o. o. je proizvodno podjetje, ki deluje v dejavnosti predelave plastičnih mas. Prizadevajo si postati zanesljiv partner tehnoloških rešitev komunalne infrastrukture in proizvodnje GRP izdelkov za trajnostno ozaveščene uporabnike, posebej ponosni pa so na timsko delo vseh svojih zaposlenih.

Njihova ponudba obsega dva programa:
Proizvodnja poliestrskih (GRP) izdelkov za industrijske kupce:

cisterne za ladje/barke (italijanski trg), nadzemne in prevozne cisterne (nemški trg), deli iz poliestra za program marin, vrata delovnih strojev (nemški trg) ter razni proizvodi po naročilu.

Komunalni izdelki, ki vključujejo inženiring, proizvodnjo, prodajo in izgradnjo komunalne infrastrukture:

čistilne naprave, cisterne za vode, cisterne za kemikalije, lovilci olja in lovilci maščob, črpališča, greznice, jaški, vodohrani.

Med tipične stranke podjetja spadajo gradbena in komunalna podjetja, upravljavci infrastrukture, lokalne skupnosti in industrijski kupci (na področju gospodarskih strojev, počitniških vozil in morskega programa). Poleg slovenskega trga so s svojimi rešitvami prisotni tudi v mednarodnem prostoru – v Nemčiji, Italiji, Avstriji, na Hrvaškem in drugje.

Podjetje AMT PROJEKT inženiring odlikujejo številne prednosti:
  • znanje in dolgoletne izkušnje,
  • dolgoročnost sodelovanja s kupci (GRP program),
  • delovno vzdušje in spoštljivi medsebojni odnosi,
  • vzpostavljen sistem vodenja kakovosti ISO 9001 in 14001,
  • pozitivni okoljski učinki (komunalni program),
  • redna usposabljanja za varno delo,
  • obvladovanje tehnologij in
  • ugled lastnih blagovnih znamk (komunalni program).

Že od vsega začetka stremijo k zaščiti okolja

AMT projekt inženiring je bil ustanovljen januarja 2014. V letu 2015 so z najemom prostorov v Lescah začeli redno proizvodnjo poliestrskih izdelkov, do 2016 pa je podjetje pridobilo nove kupce in občutno povečalo proizvodnjo, okrepilo pa se je tudi število zaposlenih. Z namenom uvajanja novih tehnologij in produktov v proizvodnjo in prodajni asortima so v letu 2017 ustanovili posebno razvojno skupino in zagnali novo linijo premazov za označevanje in proti pokanju lesa.

Vizija podjetja je uvajanje novih tehnologij, ki bi odpravile ali vsaj zmanjšale škodljive emisije, zato so tudi njihovi produkti namenjeni zaščiti naravnega okolja. Podjetje svojo ekološko naravnanost zagotavlja tudi s pridobitvijo certifikatov ISO 9001 in 14001.

Sprejeli ambiciozne okoljske načrte

AMT projekt inženiring ohranja visoke cilje tudi za naprej, saj želijo postati moderno podjetje z veliko znanja za tehnološke rešitve, obenem pa omejiti negativne vplive na okolje. Uvajali bodo inovativne tehnologije, ki zmanjšujejo porabo energije in ustvarjanje emisij, še naprej pa bodo sodelovali tudi z lokalnimi skupnostmi in organizacijami ter skupaj z njimi soustvarjali rešitve za okoljske izzive.

Na podlagi dolgoročnega sodelovanja in zanesljivih prodajnih napovedi bodo ohranjali tudi stabilno poslovanje.
»Poslovali bomo na evropskem trgu, sodelovali bomo z zanesljivimi in močnimi poslovnimi partnerji. Želimo ohraniti stabilno organsko rast in zagotoviti donos na kapital, prav tako pa obvladovati poslovna in vsa ostala tveganja, ki bi lahko ogrozila delovanje in rast podjetja,« napoveduje direktorica podjetja.

Družini prijazen in odgovoren delodajalec

Poleg uspešnega poslovanja pa se v AMT projekt inženiring želijo uveljaviti kot ambiciozno, moderno in tehnološko podjetje, ki velja za družini prijazno. S tem nameravajo postati zaželen zaposlovalec, ki bi mu kandidati radi trkali na vrata. Prav zato stremijo k pozitivni in prijateljski kulturi delovanja podjetja.
»Naše vrednote temeljijo na odkritem in spoštljivem komuniciranju, timskem delovanju in nenehnem izboljševanju na vseh področjih – od procesov, izdelkov, rešitev in tehnologij do odnosov in lastnega znanja,« pojasnjuje direktorica podjetja.

»Prepričana sem, da lahko vsak posameznik v našem podjetju s svojimi idejami in predanostjo pripomore, da dosežemo svoje trajnostne cilje, ki prispevajo k pozitivnim spremembam. Skupaj lahko oblikujemo boljšo prihodnost za svoje podjetje in za naš planet,« še doda sogovornica.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh