5 razlogov, zaradi katerih vas bo kandidat zavrnil

Ponudbe za službe dežujejo. Delavec je kralj in zdaj ste delodajalci tisti, ki morate potencialnega kandidata prepričati, da ste dobra izbira. Pa ste res?

Pri Forbsu opozarjajo, da bodite pozorni na teh pet razlogov, zaradi katerih vam bodo kandidati dali košarico:

1. Ponudba ni konkurenčna.

Ponudbo za službo morate gledati kot celoto: ne le plačo, tudi delovnik, dodatke, dopust in morebitne druge ugodnosti. Potencialni delavec bo razmislil, kaj mu pomeni več.

2. Nimate možnosti za napredovanje.

Ponudbe, kjer bo delavec ostal zabetoniran na enem mestu, kjer ne bo imel možnosti napredovanja ali dodatnega izobraževanja, so slabe. Poiščite motivacijo zanj.

3. Nekompatibilne vrednote.

Če so vrednote podjetja drugačne od vrednot potencialnega zapolsenega, ta služba zanj zagotovo ne bo dobra izbira. Če želite, da zaposleni čuti strast do tega, kar počne vsak dan, mora imeti vsaj približno podobne vrednote kot jih ima podjetje.

4. Hitre odločitve.

Če boste preveč pritiskali na kandidata, da se odloči za vas, je to rdeča zastavica zanj. Ne iščite nekoga, ki bo samo zapolnil delovno mesto, iščite pravega za vas. Vzemite si dovolj časa za premislek – vaš in njegov.

5. Neodločen delodajalec.

Če ste neodločni ali če neradi delite informacije o delu, ugodnostih, plači, dajete vtis, da nekaj skrivate. Pristop “karte na mizo” je najboljši.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh