25 mio € več za obnovljive vire

25 milijonov evrov več sredstev bo na voljo v obliki nepovratnih sredstev.

Za investicije v nove proizvodne naprave iz obnovljivih virov energije za proizvodnjo električne energije in toplote ter za hranilnike električne energije in toplote v kombinaciji s proizvodnjo energije, so sporočili iz Borzena.

Pri tem se sklop 1, ki vključuje investicije v proizvodne naprave za proizvodnjo električne energije iz fotonapetostne ali druge sončne energije (to so: fotonapetostne elektrarne, fotonapetostne skupnostne elektrarne, fotonapetostne elektrarne s kulturno-varstvenim soglasjem in fotonapetostne elektrarne, ki bodo pokrivale zunanje nepokrite parkirne prostore) zapira, torej oddaja vlog ni več mogoča.

Sklopu 4, ki vključuje soproizvodnjo električne energije in toplote iz lesne biomase, pa se zvišujejo skupna sredstva, ki so na voljo, in sicer iz 15 milijonov EUR na 40 milijonov EUR.

Spremembe, ki so jih uvedli skladno z usmeritvami Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, so objavljene v Uradnem listu št. 124/2023 z dne 8. 12. 2023 v dopolnitvi javnega poziva JP-OVE-01.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh