Gradnjo nasipov v roke lokalnih skupnosti in gospodarstva

Bogomir Mirko Strašek, glavni direktor družbe KLS Ljubno, d. o. o., ki ga je avgusta katastrofalna poplava med vsemi prizadetimi podjetji najbolj prizadela, o tem, zakaj je gradnjo nasipov treba dati v roke lokalnih skupnosti in gospodarstva.

»Menim, da bi morali razmisliti o možnosti, da bi pri gradnji nasipa sodelovali mi – lokalna skupnost in gospodarstvo. Država ga bo tako ali tako financirala. Nihče ga ne bo zgradil tako racionalno in kakovostno, kot bi ga mi, saj je to v našem življenjskem interesu. Bojim se, da bo to sicer prepuščeno komu, ki ga bo gradil nekaj let. Prepočasi. To nas skrbi.

Za KLS je to pomembno dvakrat. Prvič, da ne bomo več poplavljeni. In drugič, da bomo lahko svojim kupcem pokazali, da smo varen in zanesljiv dobavitelj.

Poleg tega bomo morali pridobiti še eno lokacijo na nepoplavnem zemljišču, kamor bomo preselili del sedanjih proizvodnih zmogljivosti, kar bo dodatno jamstvo za nas in naše kupce, da ne bo več takšnega zastoja pri dobavi. A tega seveda ni mogoče izpeljati čez noč. Skrbi nas, kje v bližini bomo dobili ustrezno zemljišče.«

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh