Fotografija je simbolična.

Med ChatGPT-jem in generacijo All inclusive

Neuralinku, startup podjetju Elona Muska za možganske vsadke oziroma čipe, je ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) konec maja odobrila izvajanje kliničnih poskusov na ljudeh.

»To je rezultat neverjetnega dela ekipe Neuralink v tesnem sodelovanju z FDA in pomeni pomemben prvi korak, ki bo nekega dne omogočil, da bo naša tehnologija pomagala številnim ljudem,« je družba zapisala v tvitu.

Gre za majhno napravo, ki bo možgane povezala z računalnikom. Sestavljena je iz žic z elektrodami. Namestitev naprave zahteva vrtanje v lobanjo.

ChatGPT ni edini tehnološki dosežek, ki izjemno hitro in radikalno spreminja svet, kot ga poznamo. Četudi za zdaj bolj buri duhove kot Muskovi možganski vsadki. V globalni vasi pa burjenje duhov hitro vpliva na vsakodnevno podjetniško poslovanje.

Umetna inteligenca nas bo silila k temu, da bomo še bolj inteligentni.

Podjetniki in menedžerji bomo v kratkem imeli bistveno zahtevnejše delo kot danes. Ne zato, ker bi nas ogrožala umetna inteligenca ali ker bi z njo tekmovali, temveč ker jo bomo morali biti vešči pametno uporabljati. Umetna inteligenca nas bo silila k temu, da bomo še bolj inteligentni.

Ne bo (še) bitke med voditelji in umetno inteligenco. Bo pa boj med različnimi voditelji. Zmagali bodo tisti, ki bodo najbolje uporabljali umetno inteligenco.

To bo še toliko bolj pomembno v času, ko na trg prihaja nova generacija, ki ima povsem drugačne poglede na svet. Ki ob pomanjkanju zaposlenih pričakuje visoko plačo in številne bonitete: proste petke, hišne ljubljenčke na delovnih mestih, masaže, wellness, igralnice namesto klasičnih pisarn, brezplačno hrano, prigrizke, pijačo … Torej »all inclusive« službo.

Podjetniki in menedžerji bomo torej kmalu pluli med možganskimi vsadki in ChatGPT na eni strani ter generacijo »all inclusive« na drugi.

Ne bo vam v pomoč samo umetna inteligenca, ampak tudi Podjetna Slovenija. Revija, ki je vaš svetilnik pred čermi v prihodnosti.

Tudi tokrat smo zbrali veliko informacij, mnenj in nasvetov prav o omenjenih temah.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh