Prodano! Dobre tri milijarde evrov za Credit Suisse

Dobre tri milijarde evrov bo odštela največja švicarska banka UBS za potapljajočo se Credit Suisse. To bo storila kar z lastnimi delnicami.

Za eno bodo odšteli 0,76 franka, skupno pa tri milijarde. To je precej bolj ugodno kot v petek. Po takratni ceni, 1,86 franka na delnico, je tržna kapitalizacija banke znašala približno osem milijard evrov.

Ob tem bo švicarska vlada zagotovila še za devet milijard evrov jamstev za morebitne prihodnje izgube Credit Suisse, Švicarska narodna banka pa še do 100 milijard evrov likvidnosti, so potrdili na vladni tiskovni konferenci, poročajo Finance.

Ne glede na to, da so vse banke, obe ameriški in švicarska, ki so se znašle v težavah, tako ali drugače rešili, gredo cene bančnih delnic in borznih indeksov še vedno navzdol.

Razprodajajo se delnice Credit Suisse. Trenutno znaša cena delnice 0,68 franka, manj, kot je zanjo odštela UBS. Tudi cena delnic UBS banke se je znižala, in sicer za 13 odstotkov. Nemški indeks DAX je v pol ure trgovanja padel za 1,8 odstotka, predvsem na račun cen delnic bank. Delnica Commerzbank je padla za 6,5 odstotka, delnica Deutsche Bank pa za 8,5 odstotka.

 

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh