Kdo so največji podjetniki na Slovenskem?

Skoraj tretjina podjetij med 600 največjimi v Sloveniji je v lasti podjetnic in podjetnikov. Pred 30 leti so delali v garaži, imeli obrt, hobi ali pa jih še sploh ni bilo nikjer.

Na vrhu podjetij v lasti podjetnikov je Belektron Boštjana Bandlja, na vrhu skupin v lasti podjetnikov po konsolidiranih bilancah pa Adventura Investments, ki je v večinski lasti Darka Martina in Tilna Klariča.

Koliko podjetnic je med največjimi podjetniki, kateri podjetniki so že pravi investitorski mački, kateri podjetniki imajo največ zaposlenih, kdo jim ponuja najboljše plače …? Vse to smo objavili v februarski, posebni izdaji revije Podjetna Slovenija, ki je izšla danes.

Slovensko gospodarstvo se je v zadnjih letih močno prestrukturiralo. Med 600 največjimi podjetji po zadnjih objavljenih bilancah jih je kar 189 v lasti podjetnic in podjetnikov. Še veliko več pa jih bo na to lestvico vstopilo v naslednjih letih. O tem med drugim priča podatek, da je med 500. in 600. mestom največjih podjetij skoraj polovica tistih, ki so v lasti podjetnic in podjetnikov.

Celotni članek si lahko preberete v čisto sveži reviji Podjetna Slovenija in tukaj:

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh