Novo: aktualno ugodno in hitro financiranje

Pri ponudnikih smo preverili, kakšne so možnosti ugodnega ali hitrega financiranja za podjetja.

Poglejmo, kaj je na voljo:

1. Krediti z jamstvom SID banke do 10 mio €

Delavska hranilnica je ena od treh bank, ki podjetnikom v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in SID banko ponuja vire financiranja za naložbe in tekoče poslovanje prek produkta SID Portfeljske garancije. Pravnim osebam je na voljo tudi ugodno financiranje za raziskave, razvoj in inovacije.

2. Enostavni podjetniški kredit do 500 tisoč €

V Addiko banki lahko z enostavnim podjetniškim kreditom podjetja hitro in enostavno pridobijo do 500 tisoč evrov kredita s fiksno obrestno mero za financiranje tekočega poslovanja ali uresničitev novih projektov.

3. Likvidnostni krediti za regije: do 100 tisoč €

Pri Primorski hranilnici si lahko obrtniki in podjetniki OOZ Ajdovščina, Sežana, Koper in Nova Gorica zagotovijo kredit brez obresti, saj jih subvencionira Obrtna zbornica v sodelovanju s Primorsko hranilnico. Dobijo lahko do 20 tisoč evrov za dve leti, odvisno od prihodkov podjetja. Za kredite do 100 tisoč evrov in z do desetletno ročnostjo pa se v sodelovanju z občino Ajdovščina ali Vipava namesto obresti plačuje le šestmesečni euribor. Zelo ugodno ponujajo tudi mikrokredite in portfeljske garancije, v sodelovanju s SID banko za manjša podjetja.

5. Zeleni ali eko kredit za trajnostne naložbe

Banke ponujajo zelene ali eko kredite za ugodnejše financiranje (od redne ponudbe) trajnostnega delovanja podjetij.

6. Hitri lizing za vozila

NLB Hitri lizing kot prvi v Sloveniji omogoča hitro, preprosto in zanesljivo financiranje nakupa izbranega vozila kar prek spleta. Ponudba je poleg fizičnih oseb primerna tudi za samostojne podjetnike z dopolnilno dejavnostjo.

7. Predčasno financiranje za kmete

Pri banki SKB izpostavijo predčasno financiranje subvencij in nepovratnih sredstev v kmetijstvu v višini 90 oziroma 100 odstotkov odločb, ki jih predloži kmet. Tudi pri NLB imajo posebno Agro ponudbo, ki vključuje svetovanje in podporo kmetovalcem.

 

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh