Znani so letošnji Michelinovi izbranci!

Na Brdu pri Kranju se je 13. junija, odvil Michelinov izbor za leto 2025. V Michelinov vodnik je bilo za leto 2025 uvrščenih kar 72 restavracij, to je devet več kot lani.

Na vrhu ni sprememb – tudi letos se s tremi Michelinovimi zvezdicami lahko pohvali Hiša Franko chefinje Ane Roš, dve zvezdici pa ohranja krajnskogorska Restavracija Milka, kjer ustvarja chef David Žafran z ekipo. 

Eno Michelinovo zvezdico je ohranilo sedem restavracij

Obdržale so jo restavracije COB iz Portoroža, kjer ustvarja Filip Matjaž, Hiša Linhart iz Radovljice z Urošem Štefelinom, Hiša Denk z Gregorjem Vračkom, Grič z Luko Koširjem, Dam z Urošem Fakučem, Gostilna pri Lojzetu s Tomažem Kavčičem in restavracija Pavus z Markom Pavčnikom.

Žal pa zvezdice ni obdržala Restavracija Strelec s chefom Igorjem Jagodicem v Ljubljani, kar pomeni, da letos v prestolnici ni restavracije z zvezdico. Chef Jagodic je vseeno požel stoječe ovacije ob prevzemu Michelinove Selected nagrade, ki jo je prejelo še 51 drugih restavracij po Sloveniji.

Restavracijam, ki so dobile znak Bib Gourmand, so se pridružile tri nove

Lesnika, Etna in Gredič, medtem ko je ena restavracija ta znak izgubila. Imamo novo zeleno Michelinovo zvezdico, ki si jo je prislužila restavracija hotela Plesnik, v kateri ustvarjata chefa Janez Bratovž in Tom Čopar.

Michelinov vodnik je letos prvič podelil tudi tri nova priznanja

Nagrado za mladega chefa Young Chef Award, ki jo je prejel Filip Matjaž iz restavracije COB, nagrado za najboljšega sommerierja Sommelier Award, ki si jo je prislužil Anže Kristan iz Gostilne pri Lojzetu ter nagrado za najboljšo postrežbo Service Award, ki je šla v roke Janu Sinčiču iz Salicornie.

Iz posebnih izdaj
  Preberite tudi
Pomakni se na vrh