Znani so letošnji Michelinovi izbranci!
Na vrhu ni sprememb – tudi letos se s tremi Michelinovimi zvezdicami lahko pohvali Hiša Franko chefinje Ane Roš, dve zvezdici pa ohranja krajnskogorska Restavracija Milka, kjer ustvarja chef David Žafran z ekipo.
Eno Michelinovo zvezdico je ohranilo sedem restavracij
Obdržale so jo restavracije COB iz Portoroža, kjer ustvarja Filip Matjaž, Hiša Linhart iz Radovljice z Urošem Štefelinom, Hiša Denk z Gregorjem Vračkom, Grič z Luko Koširjem, Dam z Urošem Fakučem, Gostilna pri Lojzetu s Tomažem Kavčičem in restavracija Pavus z Markom Pavčnikom.
Žal pa zvezdice ni obdržala Restavracija Strelec s chefom Igorjem Jagodicem v Ljubljani, kar pomeni, da letos v prestolnici ni restavracije z zvezdico. Chef Jagodic je vseeno požel stoječe ovacije ob prevzemu Michelinove Selected nagrade, ki jo je prejelo še 51 drugih restavracij po Sloveniji.
Restavracijam, ki so dobile znak Bib Gourmand, so se pridružile tri nove
Lesnika, Etna in Gredič, medtem ko je ena restavracija ta znak izgubila. Imamo novo zeleno Michelinovo zvezdico, ki si jo je prislužila restavracija hotela Plesnik, v kateri ustvarjata chefa Janez Bratovž in Tom Čopar.
Michelinov vodnik je letos prvič podelil tudi tri nova priznanja
Nagrado za mladega chefa Young Chef Award, ki jo je prejel Filip Matjaž iz restavracije COB, nagrado za najboljšega sommerierja Sommelier Award, ki si jo je prislužil Anže Kristan iz Gostilne pri Lojzetu ter nagrado za najboljšo postrežbo Service Award, ki je šla v roke Janu Sinčiču iz Salicornie.
Iz posebnih izdaj

Mikrodokazila za hitro nadgradnjo znanja študentov
Svet postaja vse bolj modularen – takšno pa postaja tudi izobraževanje. V Sloveniji že nastajajo

Vlak LJ – MB: V desetih letih bomo dobili 25 minut
»Pot po železnici iz Ljubljane v Maribor se bo v naslednjih desetih letih skrajšala za približno 25 minut. Zdaj ta

Po kibernetskem napadu v stečaj?
Kibernetski napadi niso samo zoprna reč, ki ti oteži delo. Prinašajo namreč ogromne stroške, ki si jih nekatera podjetja niti

Hyla: Po svetu imajo že 15.000 prodajalcev
Kako so v Hyli izkoristili družbena omrežja za izjemno rast prav v času epidemije? Zakaj se je spremenila sestava njihove



