Slovenski startupi odkrivajo trg ZDA

Slovenska zagonska podjetja - Biohacking Vital, TipPri, BONE Drums, Dts Hub, Glossiq, Centrum Cognitio, Whale Tail, Pathmaker, Rentakit, GT Industries, Vastok in PsyBit - so se pred dnevi udeležila delovnega obiska v ZDA.

Na tem obisku so pridobili konkretne nasvete izkušenih podjetnikov in razvijalcev trga v ZDA ter rešitve in odgovore na konkretne izzive in vprašanja za vstop ali širjenje na trg ZDA. Srečali so se tudi s potencialnimi investitorji. Z intenzivnim mreženjem so odkrivali trg ZDA.

Med drugim so obiskali Black Fire Innovation, inovacijski center Univerze v Nevadi, mesto Las Vegas, zbornico Vegas Chamber, investicijsko družbo Tony Drexel Smith Residence, oddelek države Nevada za gospodarstvo in industrijo, banko Lexicon in tudi oddelek za možgansko zdravljenje na Univerzi v Nevadi.

Delovni obisk je organiziral AmCham Slovenija, v sklopu programa ENTER:USA Startup Overseas, financiranega s strani Slovenskega podjetniškega sklada, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport RS in Evropskega sklada za regionalni razvoj EU.

»AmCham Slovenija že več kot 10 let pomaga pri vstopu slovenskih podjetij na konkurenčen trg ZDA. Zagonska podjetja so letos imela priložnost iz prve roke spoznati startup okolje in investitorje, po drugi strani pa so dobili podroben vpogled v startup ekosistem v ZDA. Program je vseboval mnogo priložnosti za mreženje, informativnih srečanj, dogodkov za predstavitev in dostop do strokovnjakov iz panoge. To startupom omogoča edinstveno in poglobljeno izkušnjo za raziskovanje poslovne rasti, inovacij in sodelovanja na dinamičnem trgu ZDA,« so sporočili iz AmCham Slovenije.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh