Kje je zdaj zakon o udeležbi delavcev pri dobičku?

Ta čaka na mizi že od jeseni pa se ni še nič zgodilo. Kje se je zataknilo? Volja je, o tem se namreč strinjajo podjetniki, sindikati in tudi resorno ministrstvo, kar je redkost.

Že novembra smo v reviji Podjetna Slovenija prvi pisali o tem, da nujno rabimo nov zakon o udeležbi delavcev pri dobičku in opcijskem nagrajevanju. Prednosti je dovolj, da bi lahko pohiteli. Na boljšem bi bili delavci, podjetniki in še več denarja bi se steklo v državno blagajno. Pripravljen in usklajen je nov zakon: po katerem naj bi se po novem namenilo do 33 odstotkov za udeležbo zaposlenih pri dobičku na poslovno leto. Vendar ne več kot 20 odstotkov letnega bruto zneska plač. Novost je tudi opcijsko nagrajevanje, ki predvideva drugačno davčno obravnavo novih pravic v inovativnih zagonskih podjetjih ter podjetjih z visoko dodano vrednostjo. 

Pa se še vseeno nikamor ne premakne. Finančno ministrstvo Klemna Boštjančiča je tisto, ki še ni prižgalo zelene luči popravku starega zakona, poroča portal 24ur. Poleg tega sta soudeležba zaposlenih v dobičku in lastništvu podjetja tudi med prioritetami koalicijskega dogovora, h kateremu se je zavezala vlada Roberta Goloba. In kaj pravijo na finančnem ministrstvu?

Seznanjeni so bili naknadno, podali številne sistemske in konkretne pripombe, na podlagi katerih pa gospodarsko ministrstvo ni pripravilo novega predloga, da pa bodo oblikovali strateški svet za davke, kjer bodo ukrepi novele obravnavani. Še malo počakamo, torej? Ker smo tega že navajeni…

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh