Karierni teden: kateri so poklici prihodnosti?

V tem tednu (22.-26. maja) se bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani odvijal Karierni teden. Na njem bodo študenti in diplomanti lahko izvedeli, kateri so poklici prihodnosti, kje so priložnosti za karierne preboje in spoznali vodilna podjetja na področju multimedije in elektrotehnike.

Osrednji dogodek bo Karierni sejem, na katerem se bo predstavilo 33 vodilnih slovenskih in nekaj tujih podjetij v panogi. Njihovi predstavniki bodo predstavili možnosti praktičnega usposabljanja, sodelovanja pri pripravi zaključnih del, študentskega dela, kadrovskih štipendij in možnosti zaposlitve.

Že danes je potekala delavnica oblikovanja življenjepisa »Spimpaj svoj CV«, v organizaciji Kariernih centrov UL, na kateri so se udeleženci pripravili tudi na hitre zmenke z delodajalci. Če ste jo zamudili, boste med Kariernim sejmom lahko obiskali CV kliniko in se posvetovali s karierno svetovalko.

Priložnosti za uspeh na karierni poti ne bo manjkalo, če jih boste le znali izkoristiti. Po analizi Statističnega urada RS (SURS) kar 41 odstotkov slovenskih podjetij poroča o težavah pri digitalni preobrazbi zaradi pomanjkanja kadrov z ustreznim znanjem. V Združenju za informatiko in telekomunikacije ocenjujejo, da v Sloveniji že danes primanjkuje nekaj tisoč IKT-strokovnjakov. »Naši diplomanti so izjemno iskan kader, ki še pred zaključkom študija dobi prvo zaposlitev. Karierni teden je edinstvena priložnost, da se mladi povežejo s podjetji in ustanovami ter razširijo svoje možnosti za uspešno kariero,« je povedal dekan UL FE Gregor Dolinar.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh