Googlov program umetne inteligence v zaostanku

Googlov odgovor na ChatGPT, ki mu je ime Bard, je že razočaral. Prvi uporabniki iz ZDA in Velike Britanije pravijo, da je tehnologija podjetja OpenAI, ki ga poznamo kot ChatGPT, precej boljša.

Beta verzija Barda je uporabnike, ki so program primerjali z OpenAI-jevo tehnologijo GPT-4, razočarala, navajajo na portalu Računalniške novice.

Testni uporabniki pravijo, da trenutna različica Bard-a ne dosega ravni konkurence. Tehnološki Youtuber Marques Brownlee je tvitnil: »Danes sem se igral z Google Bard-om in nikoli si nisem mislil, da bom to rekel, vendar je Bing trenutno veliko pred Googlom (pri tej določeni klepetalni funkciji).«

Napovedi prihoda v začetku februarja so bile veličastne. »Bard želi združiti širino svetovnega znanja z močjo, inteligenco in ustvarjalnostjo naših velikih jezikovnih modelov,” je na predstavitvi povedal glavni izvršni direktor Googlovega krovnega podjetja Alphabet Sundar Pichai. A po razočaranju uporabnikov naj bi zaposleni v Googlu že preizkušali bolj inteligentno različico Barda, ki se imenuje Big Bard, je poročal Business Insider. Orodje naj bi imelo bolj človeške odzive in je bolj neformalno.

 

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh