MIK Celje z 21-milijonsko investicijo za nove ideje

S slavnostno otvoritvijo z več kot 1.200 visokimi gosti in z več kot 30 glasbeniki je zaživel 21-milijonski projekt Inštitut dr. Petra Novaka podjetja MIK Celje.

Gre za največji vizionarski projekt v Sloveniji pravijo. V njem bodo delovali Razvojni center MIK, Inštitut dr. Petra Novaka in podjetje prezračevalnih naprav MIKrovent. 

»Razvojni center MIK in Inštitut dr. Petra Novaka predstavljata vrhunsko znanje in inovativnost, ki sta gonilo našega neverjetnega uspeha že 33 let. Skozi leta smo si prizadevali postati vodilni na področju raziskav, razvoja in inovacij ter zagotavljati visoko kakovostne in sodobne rešitve. S ponosom lahko rečem, da smo dosegli ta cilj in stremimo k več – lepšemu bivanju vseh ljudi ne samo pri nas v Sloveniji, ampak tudi širše,« je povedal generalni direktor MIK Celje, Franci Pliberšek.

Projekt je plod slovenskega znanja, ki bo na 6.400 kvadratnih metrih površine startupom, mladim in že uveljavljenim strokovnjakom omogočil pomoč pri snovanju idej in produktov. Center bo omogočil tudi več kot 100 novih delovnih mest.

Več utrinkov iz dogodka spodaj v galeriji

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh