Je mogoče, da talent ni več kralj?

Je mogoče, da talent ni več kralj? Z rastjo obrestnih mer in upočasnjevanjem rasti so se v Silicijevi dolini začela odpuščanja, ugodnosti pa se klestijo.

Po podatkih, ki jih je zbralo spletno mesto layoffs.fyi, je v tehnološki panogi od začetka leta 2023 delo izgubilo več kot 160 tisoč ljudi. Dodatnih 164 tisoč jih je službo izgubilo lani, pri čemer se je kar polovica teh rezov zgodila v oktobru, novembru in decembru,.

Po dveh desetletjih trajajoči bitk za talente tudi podjetja v finančnem sektorju več kot očitno izkoriščajo trenutni pretres za vnovičen prevzem krmila in opustitev več let trajajoče upravljavske popustljivosti, s katero so si ustvarila generacijo delavcev z glasovalno pravico, razmišlja Dalia Marin v Financah. Zdaj sta očitno na dnevnem redu šefovstvo in vnovična centralizacija odločanja.

Prej je bil talent kralj. Tehnološka podjetja so za to, da so lahko privabila morebitne sodelavce in ohranjala zadovoljne že najete delavce, v preteklosti morala ponuditi bogate plačne svežnje, delniške opcije, horizontalne strukture upravljanja, neomejen dopust, oddih za okrepitev zdravja in dobrega počutja ter velikodušna nadomestila. Toda zdaj se vojna za talente, kot kaže, umirja.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh