Odštekana pogostitev: gostje so pojedli slikarsko umetnino

Vas zanima, katera je bila najbolj odštekana pogostitev, ki so jo letos pripravili v podjetju Jezeršek gostinstvo? Martin Jezeršek, solastnik in direktor podjetja, pravi, da je bil to otvoritveni korporativni dogodek na posestvu Taggenbrunn v Avstriji aprila letos.

»Odprtje tega posestva je bilo združeno z dogodkom za naše poslovne partnerje, ki ga priredimo vsakih nekaj let. Čas je bil, da lansiramo nov koncept, nov trend. V ospredju je bil kulinarični performans.«

In kaj pa je bilo pri tem odštekanega?

»Sodelovali smo s slikarjem, ki je z živilskimi barvami slikal na platno, kamor je bila hkrati postavljena tudi francoska sladica croque-en-bouche. Gostje so ves večer spremljali slikanje, nato pa prijeli košček te sladice, z njim pomazali po sliki in to pojedli. Tako so občutili okuse.

Imamo tudi obred, ko na dogodek pripeljemo 50- do 100-kilogramsko tuno, odvisno od velikosti dogodka. Kuhinjski mojster, ki jo zna razsekati, pred gosti iz nje naredi sašimi. Pred kratkim smo lansirali še tako imenovani crudo stolp, ki visi s stropa kot lestenec. Na njem so crudo dobrote, denimo surove ostrige. To je zdaj eden od trendov.«

Celotni intervju z Martinom Jezerškom si lahko preberete v reviji Podjetna Slovenija in TUKAJ.

Iz posebnih izdaj
  Preberite tudi
Pomakni se na vrh