Odštekana pogostitev: gostje so pojedli slikarsko umetnino
- Goran Novković
- 7 novembra, 2025
- Mnenja
- Foto: Barbara Reya
»Odprtje tega posestva je bilo združeno z dogodkom za naše poslovne partnerje, ki ga priredimo vsakih nekaj let. Čas je bil, da lansiramo nov koncept, nov trend. V ospredju je bil kulinarični performans.«
In kaj pa je bilo pri tem odštekanega?
»Sodelovali smo s slikarjem, ki je z živilskimi barvami slikal na platno, kamor je bila hkrati postavljena tudi francoska sladica croque-en-bouche. Gostje so ves večer spremljali slikanje, nato pa prijeli košček te sladice, z njim pomazali po sliki in to pojedli. Tako so občutili okuse.
Imamo tudi obred, ko na dogodek pripeljemo 50- do 100-kilogramsko tuno, odvisno od velikosti dogodka. Kuhinjski mojster, ki jo zna razsekati, pred gosti iz nje naredi sašimi. Pred kratkim smo lansirali še tako imenovani crudo stolp, ki visi s stropa kot lestenec. Na njem so crudo dobrote, denimo surove ostrige. To je zdaj eden od trendov.«
Celotni intervju z Martinom Jezerškom si lahko preberete v reviji Podjetna Slovenija in TUKAJ.
Iz posebnih izdaj

Slovenci varčujemo noro! 5 mrd nam je požrla inflacija.
Varčevanje je nujno in pomembno. Vendar ne bo dovolj, če boste s prihranki želeli tudi

Recept za slovensko logistiko: več logike
Danes je izšla nova, posebna izdaja revije Podjetna Slovenija, Podjetna logistika.

Slovenija vodilna pri 57 milijonov evrov vrednem projektu
Ministrstvo za obrambo je ocenilo, da je projekt Sentinel, ki ga vodi podjetje Teces, izjemen uspeh za Slovenijo.

»Na našo skupščino nikoli nihče ne bo prišel z odvetnikom.«
Kako podjetju omogočiti boljšo prihodnost, otrokom pa večjo svobodo?
Zakaj ni smiselno prepovedovati, da bi v družinsko podjetje vključili življenjske



