5 trendov umetne inteligence v 2024

Čeprav bo GenAI tista veja UI, ki bo letos dobila največji zalet, se bo veliko dogajalo tudi na preostalih področjih. Preverili smo, kateri bodo najpomembnejši trendi UI v letošnjem letu.
1. Etika UI

Glede na vse možnosti, ki jih UI ponuja, je ključno, da se razvija in uporablja odgovorno, kar zmanjšuje njeno možnost povzročanja škode, opozarja strokovnjak za umetno inteligenco Bernard Marr.

2. UI v storitvenem sektorju

V storitvenem sektorju se rutinski postopki prepletajo z občasnimi zelo zapletenimi in kritičnimi nalogami. Ta je zato idealen preizkusni poligon za integracijo UI v procese, avtomatizacijo vsakdanjega, da bi sprostili človeški čas za vprašanja, ki potrebujejo človeško pomoč, meni Marr.

3. UI in delovna mesta

Na račun umetne inteligence se bodo v letu 2024 odprle številne nove zaposlitvene priložnosti. Delovna mesta bodo odprta za inženirje in tehnike za gradnjo sistemov ter menedžerje z UI, ki bodo nadzirali ekipe virtualnih delavcev. Povečala se bo potreba po vodjih projektov UI, trenerjih in etikih, pravi Marr.

4. Kvantna UI

Čaka nas večji napredek pri uporabi kvantnega računalništva za napajanje vedno večjih in kompleksnejših nevronskih mrež in algoritmov, meni Marr.

5. UI-revolucija

Umetna inteligenca ne bo jemala služb. Bodo pa ljudje, ki uporabljajo umetno inteligenco, jemali službe tistim, ki je ne uporabljajo, opozarja Marr.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh