Bitka za bodoče cene elektrike

Po zgledih iz tujine naj vlada določi najvišje dovoljene cene elektrike, v sporočilu za javnost pozivajo Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije.

Zaradi previsokih cen električne energije slovenska podjetja namreč izgubljajo mednarodno konkurenčnost, opozarjajo gospodarstveniki.

Vlada je sicer sredi aprila do konca leta podaljšala regulacijo maloprodajnih cen elektrike in plina za gospodinjstva, male poslovne odjemalce in zaščitene odjemalce ter cen elektrike za mala in srednje velika podjetja. Rešitev je sicer korak v pravo smer, a v gospodarstvu si želijo še nižje regulirane cene. Poleg tega je treba najti tudi rešitev za velika podjetja.

Pričakujejo vabilo na sestanek krizne štabne skupine za električno energijo pod vodstvom Goloba in Hana ter ministrov za okolje in energijo Bojana Kumra in za finance Klemna Boštjančiča, poročajo na portalu 24ur. »V nasprotnem primeru smo pripravljeni zaostrovati naše aktivnosti,« so dodali.

 

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh