Naj se tekma za sezonske delavce začne

Slovenska podjetja se, tako kot podjetja v drugih državah po svetu, podaja na tekmo za sezonske delavce.

V času, ko se gospodarstvo sooča z eno največjih kriz v zadnjih letih – pomanjkanjem delovne sile, je skrajšanje in poenostavljanje postopkov za pridobitev delovnih dovoljenj za tujce izjemnega pomena, prav tako pa bi bilo potrebno razmisliti o dodatnih spodbudah, ki bi Sloveniji ponujale konkurenčne prednosti v primerjavi z ostalimi državami, navajajo v AmCham Slovenija. Do tujcev, ki jih gospodarstvo nujno potrebuje, moramo pristopati s spoštovanjem do slovenskih vrednot, vendar tudi ob zavedanju, da nas različnost bogati, še pravijo v AmCham.

Kar 2.800 delavcev potrebuje samo Daimler Truck v Mercedes-Benzovih tovarnah v Nemčiji. Iščejo delavce za logistiko in proizvodnjo.

Jürgen Hartwig, član uprave Daimler Truck, je v izjavi za javnost poudaril, da bodo sezonski delavci aktivno podprli redno ekipo in tako pridobili potrebne delovne izkušnje, poročajo na Financah. Daimler Truck bo sezonske delavce najel večinoma za obdobje od maja do septembra. V tem času naj bi dopolnili ekipo in redno zaposlenim omogočili preživljanje letnega dopusta.

To je le eno podjetje v Nemčiji. Iskali bod še številna druga podjetja in tudi v drugih državah. Konkurenca je huda in delavci bodo tisti, ki bodo izbirali.

AmCham je tudi partner Podjetne Slovenije.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh