Sončne elektrarne bodo še naprej »in«

Kako prihraniti in kakšne so napovedi na področju sončnih elektrarn za podjetja? Ponujamo pregled novosti in rešitev.

V Sloveniji so za podjetja še vedno najbolj zanimive sončne elektrarne in toplotne črpalke, ki uporabljajo kombinacijo naštetih virov. 

Povpraševanje pri ponudnikih sončnih elektrarn nenehno narašča, višanje cen energentov pa jo še spodbuja. »Na trgu samooskrbnih sončnih elektrarn kljub podražitvi opreme tudi v prihodnje pričakujemo rast. Lani smo glede na leto 2020 zabeležili 10-odstotno rast povpraševanja, letos pa pričakujemo celo 30-odstotno rast. Tako gospodinjstva kot podjetja si želijo dolgoročno zanesljivo oskrbo z električno energijo in predvidljive cene, s tem pa prispevamo tudi k doseganju ciljev zelene strategije vsake države. Prvotne negotovosti glede delovanja in zanesljivosti zgrajenih sončnih elektrarn pri potrošnikih ni več,« pojasnjuje Dario Rot, vodja produktnih skupin, Proizvodnja energije iz Petrola, ki med drugim postavlja sončne elektrarne. Tudi pri drugih ponudnikih se kažejo podobni trendi. »Zaradi vedno višjih stroškov energije oziroma elektrike, ki ne bodo kmalu padli, in potreb po vse večji avtonomnosti pri rabi lastnih energetskih virov se povpraševanje še povečuje,« dodaja Primož Tručl iz podjetja Enerson, ki je specializirano za postavitev sončnih elektrarn.

ZA OGLED VSEBINE JE POTREBNA PRIJAVA

Prijava

KAJ PRIDOBITE S PARTNERSTVOM?

Tiskane izdaje revije, lahko sodelujete na spletnih dogodkih, poleg tega pa dobite posnetek in predstavitve naših skrbno izbranih sogovornikov na svoj e-naslov.

Pomakni se na vrh