Fotografija je simbolična.

Ste že slišali za Smart POS in Flik?

Sodobni POS-terminali omogočajo vse več storitev. Določene banke so že omogočile sprejemanje takojšnjih plačil Flik kot način plačila spletnega nakupa.

Tovrstna plačila so bila do pred kratkim možna samo med fizičnimi osebami, Delavska hranilnica pa je to prva omogočila tudi spletnim trgovcem (pravnim osebam). Flik plačila omogočajo tudi na fizičnih prodajnih mestih, kar je povezano s sodobnimi POS-napravami.

Sledijo tudi druge banke, kot je Unicredit, ki omogoča funkcijo dodajanja napitnin, že nekaj časa popularno med gostinskimi lokali. Tako lahko gostje ob plačilu računa s kartico dodajo tudi znesek napitnine.

NLB pa je šla še korak dlje in predstavila NLB Smart POS. »Gre za prvo tovrstno aplikacijo med slovenskimi bankami, ki si jo podjetniki lahko naložijo na svojo mobilno napravo (telefon ali tablico), ki na ta način postane mobilni POS-terminal za sprejemanje brezgotovinskih plačil. Aplikacijo NLB Smart POS namestimo na modernejšo mobilno napravo, potrebujemo pa seveda tudi internetno povezavo,« pojasnjuje Mojca Strojan iz NLB.

Rešitev je namenjena predvsem manjšim podjetjem in podjetnikom, ki se jim klasični POS-terminal zaradi obsega poslovanja ne izplača. Nova rešitev pa je tudi cenovno ugodnejša od standardnih POS-terminalov, saj se obračunava le provizija v primeru izvedene transakcije (za tiste, ki sklenejo pogodbo do konca leta, pa veljajo še posebne akcije).

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh