Do 200 milijonov za projekt Misija GREMO

Projekt Misija GREMO (GREen MObility), ki ga je vzpostavila slovenska avtomobilska industrija leta 2021 kot zavezo k zeleni in digitalni preobrazbi do leta 2030, bo v prihodnjih petih letih prejel do 200 milijonov evrov državne podpore.

Gre za enega ključnih razvojnih projektov za celotno gospodarstvo, je ob podpisu dogovora o partnerstvu povedal premier Robert Golob.

Slovenska avtomobilska industrija v Evropi postaja center razvoja novih tehnologij za zeleno in trajnostno mobilnost, je na strateški razvojni konferenci povedal direktor Hidrie Holdinga in koordinator projekta Iztok Seljak: »Prehod iz ogljične družbe v brezogljično gospodarstvo prihodnosti prinaša izjemne spremembe. Nekateri jim bodo lahko sledili, drugi bodo ostali zadaj. Mi pa smo odločeni, da te spremembe vodimo in soustvarjamo prihodnost.« 

Na področju mobilnosti to pomeni obsežno elektrifikacijo, ki bo po njegovih besedah zahtevala izjemno obsežna vlaganja, poroča portal 24ur. Okrepljena vlaganja zahteva že zadržanje tržnega položaja, za inovacijske preboje pa bodo potrebna še dodatna obsežna vlaganja.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh