»CHIEF HAPPINESS OFFICER*. TO JIM PIŠE NA VIZITKI.«

Z dr. Željkom Ćurićem smo se pogovarjali o enem največjih izzivov podjetij ta hip in v bližnji prihodnosti – o kadrih: o mladih, o tujcih in o vplivu postkovidnega sindroma. Pred vami je intervju, v katerem se mnogi lahko prepoznamo. Ali pa v njem prepoznamo svoje okolje.

Z dr. Željkom Ćurićem smo se pogovarjali o enem največjih izzivov podjetij ta hip in v bližnji prihodnosti – o kadrih: o mladih, o tujcih in o vplivu postkovidnega sindroma.

Pred vami je intervju, v katerem se mnogi lahko prepoznamo. Ali pa v njem prepoznamo svoje okolje. 

Mladi so danes drugačni. Za marsikatero podjetje so kadrovski izziv. Po katerih lastnostih se danes najbolj razlikujejo od starejših generacij?

Mladi, ki zdaj prihajajo v službo, niso marsovci. Na to bi rad opozoril, ker je v podjetjih še vedno kar nekaj starejših od 55 let, ki upravljajo kadre. V podjetjih zato o mladih pogosto slišimo: »Od kod pa so se ti vzeli?« Mene to zelo moti. To so naši otroci, tako smo jih vzgojili mi. Ko sem bil mlad oče, je bila na pohodu permisivna vzgoja. Navodilo je bilo: nič kritike, nič groženj, nič prepovedi. Dajmo otrokom dovoljenja. Bodo že našli svojo pot. Baby boom generacija X je imela poln ‘kufer’ veteranov, ki so nas nenehno opozarjali na moralo, pravila, religijo in kup prepovedi. 

ZA OGLED VSEBINE JE POTREBNA PRIJAVA

Prijava

KAJ PRIDOBITE S PARTNERSTVOM?

Tiskane izdaje revije, lahko sodelujete na spletnih dogodkih, poleg tega pa dobite posnetek in predstavitve naših skrbno izbranih sogovornikov na svoj e-naslov.

Pomakni se na vrh