Lek Veterina – predani zdravju živali

Podjetje Lek Veterina, d. o. o. je bilo ustanovljeno leta 2005. Proizvodnja vitaminsko-mikro mineralnih premiksov, dopolnilnih krmnih mešanic ter izdelkov za izboljšanje zdravja in dobrobiti živali je locirana v Lipovcih, kjer deluje že od leta 1980.

Družbo razvijamo kot vodilnega proizvajalca tekočih, vodotopnih in praškastih nutracevtičnih izdelkov ter premiksov, s čimer smo del globalne krmne in prehranske verige. Zagotavljanje varnih in kakovostnih izdelkov je izraz naše odgovornosti do kupcev in končnih potrošnikov živil živalskega porekla.

Z namenom diverzifikacije podjetja, širitvijo obstoječe ponudbe in strategijo povečanja svoje konkurenčnosti v globalnem merilu se osredotočamo na specialne dodatke t. i. nutracevtične produkte, ki se živalim lahko dodajajo preko pitne vode in so primerni tako za manjše rejce kot tudi za velike proizvodne farme.

Učinkovitost, kakovost in varnost naših proizvodov so zaveza vsem zainteresiranim stranem. Kot eno najbolj inovativnih slovenskih podjetij na področju prehrane živali stremimo k ohranjanju dobrih odnosov z domačimi poslovnimi partnerji in svojo pozornost usmerjamo k iskanju novih strank po vsem svetu, kjer poslujemo predvsem po principu B2B.

Lek Veterina je z letom 2023 postala del skupine Pintaluba

Skupino Pintaluba sestavlja dvanajst podjetij s sedeži v 6 državah. Skupina se je razvila iz družinskega podjetja, ki ga je leta 1978 v mestu Reus blizu Barcelone ustanovil Andrés Pintaluba Esporrín, ki podjetje vodi še danes. Podjetje proizvaja in distribuira zdravila za živali ter krmne dodatke, kot so aminokisline, antioksidanti, vitamini. Kot eden največjih dobaviteljev v industriji krme za živali mednarodni doseg podjetja Pintaluba sega v več kot 70 držav sveta.

Lek Veterina je trinajsto podjetje v skupini s ciljem postati glavni proizvajalec premiksov in drugih krmnih mešanic za doseganje prodajnih ciljev skupine Pintaluba in postati pomemben ponudnik krmnih dodatkov v regiji.

Kot del skupine Pintaluba naše podjetje še vedno zagotavlja stabilnost in konkurenčnost, pri čemer kakovost ostaja glavno vodilo poslovanja. V času prehoda pod okrilje skupine Pintaluba podjetje Lek Veterina ohranja dobre poslovne rezultate. Prednost našega podjetja se predvsem kaže v fleksibilnosti in sposobnosti priprave izdelkov po meri kupcev, kar je prepoznano globalno in se odraža pri uspešnem prodiranju na nove trge kot tudi pri krepitvi poslovanja na že obstoječih trgov. Najpomembnejši dejavnik konkurenčnosti našega podjetja zdaleč ni več cena izdelka, temveč dejavniki razlikovanja med izdelki, kot so njihova izkazana kakovost, inovativnost in funkcionalnost.

Razvoj novih, privlačnih in inovativnih izdelkov ter njihovo plasiranje na trg omogoča našemu podjetju dolgoročni uspeh doma in v tujini. Naši inovativni izdelki imajo visoko dodano vrednost in zagotavljajo večjo uporabnost ter zadovoljujejo potrebe kupca po uspešni, ekonomsko učinkoviti reji, s skrbjo za dobrobit živali. Inovacije so rezultat našega zasledovanja svetovnih trendov, v kar je vpeta raziskovalna skupina v podjetju v sodelovanju s strokovnimi institucijami iz Slovenije in tujine.

S skrbjo za dobrobit in uravnoteženo prehrano živali želimo prispevati k izboljšanju proizvodnih rezultatov in zdravja živali, ki je v zadnjem času pomemben vidik tudi v prehrani ljudi.

  Sorodni prispevki

Pomakni se na vrh